fbpx

Sund trivsel i en travl tid – et spørgsmål om god økonomi

 i Artikler, Stress, Sund krop

Travl med travl på

Julen står for døren, og du og dine kollegaer har sikkert travlt med, at nå hvad der kan nås, inden juleferien og alle helligdagene sætter ind. Derhjemme er der også pres på.

Klargøring til jul, julegaver skal købes, juleafslutninger i børnehave, skole og til sport. Stillingtagen til økonomi, venner, familie eller mangel på samme – ja citronen presses fra mange sider.

julestress

Og det er vel godt nok eller?

Jo så længe det er positiv travlhed. Nogen gange bliver det bare for meget og travlheden bliver negativ i stedet. Du kan ikke rigtig følge med, du slapper ikke af… nattesøvnen bliver urolig, måske er du ikke lige så sulten, som du plejer at være. Måske bliver du lidt hurtigere irriteret end du plejer.. ja, det er bare nogen af de alarmklokker din krop sender til dig, og det er her du skal stoppe op!

Sygemeldingerne

I 2014 var, hver fjerde sygemelding i Danmark stressrelateret. Iflg. WHO vil stress være en af de allerstørste sygdomsfaktorer i år 2020. Det er faktisk kun 4 år fremme i tiden…

kilde: Stressforeningen

Vi nikker genkendende til det i Augustinus Care.

Heldigvis for mange af vores kunder, medarbejderne, taler man ikke kun om det, der hvor de arbejder. Man tænker stressforebyggelse med ind i arbejdsdagen. Man stopper op – og gør noget ved det!

Når vores behandlere, i denne måned, er ude hos de travle medarbejdere, er det typisk spændingshovedpinen, nakkemyoserne, træt ryg og generel muskelømhed der står øverst på behandlingslisten. Man kan med andre ord sige, at medarbejderne har ømme punkter i både fysisk og psykisk forstand.

Medarbejderne får afstressende, forebyggende og behandlende massage. Behandlerne giver forskellige gode råd med på vejen, og det virker!! Medarbejderne får i selve arbejdsdagen taget deres egen krop og dens symptomer alvorligt, aflastes og en ellers mulig kommende sygemelding bremses.

stressforebyggelse-op-til-jul

Hvad kan bremse sygemeldingerne hos netop dine medarbejdere?

Spørg dem!

  • Hvordan ser medarbejderen sig bedst hjulpet i en travl hverdag?
  • Hvad skal der til for den enkelte, for at få en velfungerende arbejdsrytme?
  • Hvilke sundhedsfremmende tiltag kan virksomheden med højest gevinst støtte bedst mulig op om?

Dansk Videncenter for arbejdsmiljø er lige netop udkommet med en artikel om nyeste forskning på området. Et forskerhold har valgt at gå udenom traditionel videnskabelig tænkning og direkte til medarbejderen. Lige præcis for at finde frem til, hvad der virker.

Det rigtige i at spørge medarbejderne er, at de føler sig hørt og taget med på råd. Den rigtige balance mellem krop og job får en hel ny opmærksomhed. Når medarbejderne inddrages, tager de også et helt anderledes medansvar i, at trives på jobbet, og det er det, der får det hele til at rykke.

To Do List

    At investere i stressforebyggelse er at investere i sundhed.
    At investere i sundhed er at investere i trivsel.
    At investere i trivsel giver sundere medarbejdere.
    At have sundere medarbejdere giver motivation og større ydeevne.
    Motivation og større ydeevne giver vækst.
    En ønskværdig cirkel at befinde sig i for både medarbejder og virksomhed.

Pas godt på dig selv -pas godt på dine medarbejdere – det betaler sig

Med ønsket om en god og afstressende jul

Hanne Andersen

Sundhedsfaglig konsulent i Augustinus Care

Fakta om stress

Ordet stress kommer af latin og betyder; at stringere – at stramme eller snøre til.

Stress er ikke en officiel diagnose, men en tilstand af anspændthed, uvished eller ængstelse i forhold til for høje krav eller trusler.

Kortvarig stress er en naturlig alarmfunktion som forbereder kroppen på udfordringer stressfunktionen kan endda styrke helbredet.

Langvarig stress skader til gengæld derimod både fysisk og psykisk.

Stress koster årligt det danske samfund 14 mia. kroner i form af sygedage, udgifter til sundhedsvæsenet, førtidspension og tidlige dødsfald.

Det anslås at op mod hver fjerde sygemelding skyldes stress. Det svarer til 35000 sygemeldte personer hver dag.

Kilde: Stressforeningen

Recent Posts